Hvordan kan det ha seg at vi er kommet til 9. oktober allerede? Jeg føler det akkurat var starten av september, fortsatt litt av sommeren igjen i luften og lysere kvelder. Høsten kom som et smell, og plutselig en morgen var det 2 minusgrader og jeg stod febrilsk, i skinnjakken, og skrapet bilen i mørke.

Skinnjakken akter jeg å holde på litt til, men store skjerf og votter er pakket frem. Vi har slått på varmekablene igjen, og må jeg tenke på å finne frem vinterdekkene snart. Men det er jo litt trivelig også; roser i kinnene etter en tur ute, den friske luften og levende lys i høstmørket.

Og selv om dagene er litt mørkere, så finnes det mye som kan lyse dem opp. Denne helgen har vært et eksempel på det, med besøk hele helgen og bursdag for nevøen avslutningsvis i dag. Fredag fikk jeg besøk av ei venninne hjemmefra, som for tiden studerer på Lillehammer. Vi kosa oss, skravlet til sent på natt og avsluttet med litt mer shopping enn planlagt i går. Skikkelig trivelig! Hun rakk såvidt å lukke døren etter seg, før neste besøk stod for tur – og det ble både hjemmelagd pizza, litt vin og hygge til langt over leggetid.

Det var to litt småtrøtte ansikt som dro rett i bursdag i dag, men kaker, sang og klemmer er alltid hyggelig – uansett hvor trøtt. Så det har vært en finfin helg, og godt å se så mange mennesker som gjør meg glad.

Nå er det straks tiden for å pakke snipp og hoppe til køys, først må jeg bare henge opp klesvasken. Det er alltid like kjedelig, men må jo bare gjøres!