Jeg går alltid glipp av at klokken passerer midnatt når jeg sitter og sturer på pc’n alene på kvelden. Blir alltid sittende i min egne lille verden med musikk, artige nettsider og kanskje et par facebookchatter – det er heller ikke usannsynlig at jeg danser litt i stolen mens jeg synger noe falskt i følge med Adele eller Springsteen. Plutselig får jeg for meg at jeg skal titte litt på klokken, er jo greit å ha litt kontroll på klokken, det er jo tross alt ukedag – ikke helg, og jeg har jo tenkt å være flink og i seng rundt 23:30ish. 00:25 viser den. Jeg pleier alltid å skvette når jeg ser den er passert midnatt, akkurat som om skjermen kaster tallene mot meg.

Når det går opp for meg hvor mye klokken egentlig er, så “skal jeg bare“. Skal bare er farlig. Ofte blir det at jeg skal bare bli ferdig med å se på den nettsiden jeg var inne på, feks. weheartit. weheartit og skal bare er bestevenner – og jeg går fra skal bare se ferdig denne siden her, så skal jeg legge meg – til å bla igjennom den – og de 10 neste. Så har jeg skjerpet meg, herregud, skal jo opp snart, klokken har rukket å passere 01:00, og jeg får litt småangst og dårlig samvittighet. Jaja, skal bare si god natt til eventuelle facebookchattere. Det er lettere sagt enn gjort, for det er utrolig hvor fort samtalen tar en annen retning. Klokken tikker mot 01:23, og jeg har av en eller annen grunn snublet over en utrolig fin youtube-film som jeg bare skal se. 01:26. 01:31. 01:37. Filmen var så fin, så jeg skulle bare se et par av de relaterte filmene óg, for å ikke snakke om musikken i den ene filmen, herregud jeg skal bare legge den til i spillelisten på Spotify, så er det senga – lover. Ratt har klokken nærmet seg 02:07, og jeg er fortsatt parkert foran skjermen.

Etter mye om og men får jeg kommet meg i seng, tok bare nesten to timer. Alarmen stilles på mobilen, det er ca 5timer til jeg skal stå opp. Åh, det skal bli godt med litt søvn nå, jeg skal bare sjekke twitter en siste gang, så er det natta. Også skal jeg bare spille min tur i Wordfeud. 02:32.