Nytt år. Nye muligheter.

Himmeloghav. Vi har bikket 2018, og vel så det. Og med det så mener jeg vel så det i at vi faktisk straks befinner oss i februar 2018, og ikke begynnelsen av januar – som de fleste “nytt år, nye muligheter”-blogginnleggene gjerne gjør. Men men, sånt skjer.

Uten å mimre så alt for mye på 2017, så tror jeg 2018 blir et bra år. Eller, i det minste et spennende år, med nye utfordringer og nye folk. Det er ikke til å stikke under en stol at 2017 var et innholdsrikt år for min del, på både godt og vondt. Men jeg føler at et nytt år på en måte gir en mulighet til å jobbe videre med de gode tingene, og kanskje la de vonde tingene ligge litt igjen? Det er jo ikke sånn at med et nytt år, så kan man forkaste alt det som ikke var topp med det forrige, men man kan legge seg til nye rutiner, og fokusere på at dette året, dette skal bli bedre?

Så hva bringer 2018 kan man jo undre på. Det er jo ikke slik at jeg sitter med en crystal ball og kan spå året som kommer. Men noe vet jeg, og jeg tror det blir bra. For min del innebærer det blant annet å lukke et kapittel av livet mitt, og starte ett nytt. Jeg skal nemlig flytte. Noen vil kanskje undre, sett at jeg har flyttet noen ganger siden jeg først begynte dette skribleriet på det store internettet, men denne gangen skal jeg flytte stort. Etter 8 1/5 år på Innlandet skal katten og jeg flytte til sørligere trakter. Noe jeg tror både kan bli skummelt og spennende, kan vel si jeg grugleder meg.

Og med flytting blir man alltid sittende og surre på tanker. Vil man klare å få seg nye venner, og en ny omgangskrets? Vet du hvor vanskelig det er å få seg venner i en ny by, i voksen alder når man ikke kjenner noen særlig, studerer eller har unger? Velvel, det ordner seg vel til slutt – men man blir jo gående å tenke.

Vet ikke helt hvor jeg ville med dette innlegget, annet enn at det nye året byr på mye spennende utfordringer, og det er litt«blanke ark» om man ønsker å resette uvaner og rutiner. Selv kan jeg ikke si annet enn at jeg gleder meg til at året kommer «ordentlig i gang», per nå lever jeg litt på vent. Venter på at ting skal skje – selv om det ikke er helt rett det heller.

Hva er dine mål for 2018?