Har du et par overmodne bananer i hus som du ikke helt vet hva du skal bruke til? Mange kaster jo disse litt myke, brunflekkede fruktene – men det er jo når de er brune de er på sitt søteste. Det er et klassisk eksempel på at det i mange tilfeller er det som er på innsiden som teller ;-) Uansett, har du det i hus, så anbefaler jeg deg å unne deg et bananbrød, det er både saftig, sunt og godt!
IMG_7596-2

Selv sitter jeg litt forspist, det er jo klart at man må smake mens det enda er varmt, mmm! Nystekt med smør, og kanskje litt syltetøy på. Eller philadelfiaost, åh, nam! Haha, uansett, bananbrød er en ypperlig liten energisnack, og passer vel så godt i nisteboksen, som en liten godbit til kaffien.IMG_7601-2

Oppskriften jeg pleier bruke finner du hos Kamilla, jeg har lagt til en dæsj kardemomme, og droppet stevia, ellers er den kliss lik :-)

  • 4 egg
  • 8 ts smeltet smør
  • 2 superdupermodne bananer
  • 4 ss kokosmel
  • 3 ss havremel
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1/2 ts natron
  • 1 ts kanel
  • 1 dæsj kardemomme
  • 1/2 ts vanilje

I korte trekk blander du alt det tørre i en bolle, og moser banan i en annen. Tilsett smøret og eggene sammen med bananen, og rør godt. Det gjør ingenting om det er litt klumper. Bland de to bollene og ha det i en smurt brødform. Stekes på 175-180 grader i ca 45 minutter – men følg litt med :-)

Så, har du et par overmodne bananer så er det bare å hive seg rundt!