Jeg tenkte kanskje det kunne være artig med en liten reiseguide for de som kanskje skulle finne på å besøke Warszawa. Det er absolutt en by jeg kunne tenke meg å dra tilbake til – så hvis du lurer på å dra dit så gjør det! :-) Her kommer iallfall noen tips fra turen vår! Det ble litt langt, men håper det i det minste kan være nyttig for noen.

kart Tips nr1; Kart!

Gamlebyen
Det er et must å ta en tur til Gamlebyen når man er i Warszawa! Det er utrolig koselig – og tar man seg tid til å tusle inn mellom gatene ser man enda flere fine bygg. Vi trasket inn på “torvet”, og ble stående og se på arkitekturen og folkene – så trivelig!
IMG_2350Det er også masse fine lokale kaféer og butikker man kan snike seg innom. Man kan også ta en runde med hest og vogn om man ønsker det. Vi gjorde ikke det – men vi kan anbefale å kjøpe med seg noen marengser eller noe annet godt og sette seg på en trapp og nyte dem i solen.

Shopping
Vi dummet oss litt ut på denne biten, da vi hadde satt av ganske mye av søndagen til shopping. Det var jo 1. Pinsedag, noe som vil si at mer eller mindre alt – minus resturanter og 24/7 alkoholbutikker – var stengt. Vil anbefale å se litt i småbutikkene, hvis ikke er det mye av de vanlige kjedebutikkene – og de store senterne har såå mye å velge i! Vi var såvidt innom Zlote Tarasy, så utover det kan vi ikke anbefale så mye.

Overnatting
Vi sov på Hotel Mercure Warszawa Grand, og vi har ingen problemer med å anbefale det til andre! Hotellet lå sentralt, og vi fikk booket et rom med kingsize bed så det var stort med masse plass. Renhold og service var upåklagelig.

Spa
Vi hadde booket behandlinger på Oasis Beauty Day Spa, noe vi anbefaler å gjøre på forhånd. Vi booket et par uker i forkant, og hadde opprinnelig tenkt å ha behandlinger på lørdagen, men da var det fullt – så det ble fredagskveld i stedet. Jeg gikk for en Antistress/sports-massasje, nailbehandling og ansiktsmaske og det var såå deilig! Cassandra valgte pakken Relax my soul, og slik jeg forstod var den også svæært behagelig! Jentene på spaet var veldig søte og hyggelige! Rimelige og deilige behandlinger som absolutt er til å anbefale.

Frokoster
På anbefaling fra Ida Wulff droppet vi frokost på hotellet, den var veldig dyr – og vi fant fort ut at vi kunne både få bedre frokost – og oppleve litt kultur om vi dro ut for å spise.

Frokost på Aioli
Første frokosten vår (fredag) fant sted på Aioli. Vi dro frem kartet og vandret ut i det fine været! Det viste seg at det var ganske så mange folk, og vi måtte stå litt i kø for å komme inn, men yum! Masse å velge i, men vi falt for en søt variant, haha :-) Absolutt til å anbefale – og du, hvis du bestiller kaffe så blir frokosten billigere!
IMG_2266Det er heller ikke dumt å reservere plasser på forhånd, så slipper man kanskje å sitte ved vinduet slik vi måtte :-)

Frokost på Charlotte
Denne frokosten var vår absolutte favoritt! Det var søte lokaler, og vi ble sittende ute hvor det også var en kjempefin kirke, og en gigantisk regnbue av blomster. Stedet hadde en fransk vri, og hele stemningen var litt små-fransk.charlotteVi gikk for Charle´s breakfast, med egg, te/kaffe, brød og syltetøy – og et glass musserende! I tillegg til dette smakte vi på et stykke lemon tart, litt frukt og lemonaden – yumyum! Vi ble sittende leeenge og bare kose oss ute med god mat og people watching. Absolutt en herlig start på lørdagen. Det kan virke som en litt surrete servering, da elementene kom i litt forskjellig rekkefølge – men tro meg, det er verdt det! Servicen er også veldig alright – og alt i alt ble det en deilig frokost for begge til under 200kr (!). Vi var såå mette når vi trillet videre ;-)

Frokost på Bazar Kocha
Dette stedet hadde vi bare tuslet forbi, og vi syntes det så så alright ut at vi tok turens siste frokost her. Det hadde en noe dyrere prislapp på maten, men absolutt ikke noe å klage på. Det var masse å velge i, og vi gikk for eggs Benedict og en frisk juice. Servicen var også tipptopp!sondag

Lunsj
Ved tilfeldighet (behov for tissepause) snublet vi over Manekin. Etter å kastet noen lange blikk på de forskjellige bordene bestemte vi oss for å ta lunsjen der. Også her var det kø, så det kan lønne seg å bestille på forhånd.
manekinAv mat hadde de crépes, både søte – og mer måltids crépes. Vi gikk for det siste da vi var så sultne. Angrer liitt på at vi ikke prøvde oss på en dessert også :-) Hele stilen på stedet er nesten en grunn til å ofre det et besøk, alt var veldig gjennomført og stilig.

Middager
Av middager spise vi både en deilig, og noe sen middag på Papaya. Stedet hadde vi fått anbefalt, men det var bare tilfeldig at vi snublet over det torsdagskveld, så da ble det det! Det var en herlig middag, tre retter – og veldig billig! Fredagen ble det burgere på hotellet, kjøpt på Wysmażymy Ci szczęście! De var heerlige! :-)
burgerLørdagskveld var vi ute på Someplace Else. Maten var helt grei og god, men drinkene var det beste med stedet! På nok en anbefaling fra frøken Wulff ble det en (eller flere..) såkalt Pornstar Martini. Drar du noen gang dit, så må du prøve! Ikke bare ser den ekstremt fancy ut, men den smaker også veeldig godt! I tillegg til det må jeg bare tipse om at Strawberry cheesecake også er ganske så god! :-)drinkUtover dette  du ta deg tid til å gå litt i en park eller to. Og ikke glem å senke skuldrene og bare nyte inntrykkene byen har å by på. Jeg er veldig glad for at vi hadde en avslappet tur hvor vi prioriterte å kose oss, unne oss et glass vin på gateresturantene og bare se.
parkkosHåper denne lille (lange) guiden kan være til nytte for noen :-)