pannekaker

Så ikke disse herlige ut?! Jeg fikk det plutselig for meg i går at jeg måtte ha med meg pannekaker til lunsj i dag, og med disse herlighetene i matboksen gleder både kropp og smaksløker seg til lunsjpausen :-)

Som regel pleier jeg lage den typiske bananpannekaken (ett egg, en banan) med litt diverse tørrvarer i – men snublet over denne oppskriften da jeg scrollet rundt på Cecilies blogg i går. Hun skriver at hun ikke har møtt én som ikke synes de er fantastiske, så da måtte jeg jo bare prøve da!

Jeg gjorde noen biittesmå endringer til oppskriften som du ser i parantes da jeg ikke hadde disse ingrediensene:

  • 2 egg og 1 eggehvitte
  • 150 g havregryn
  • 3 ss mandelmel (brukte speltmel)
  • 5 ss sukrin gold (brukte en dæsj honning)
  • 1 mellomstor banan
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts kardemomme
  • Ca. 1 dl melk eller vann (tilsett mer/mindre etter ønsket konsistens)

Bland alt sammen i en blender og la røra svelle i ca 10minutter før du steker dem. Hvis du synes den er noe tykk kan du spe på med litt væske. Stek så pannekakene på middels varme i enten kokosolje eller smør. Vent med å snu dem til de begynner å boble på overflaten, da blir de perfekte. Så, viktigst av alt; nyt dem! :-)

Pst! Hun har forøvrig også mange andre oppskrifter på bloggen som også gir vann i munn, så anbefaler sjekke den ut!