Vi har vel alle de tidene hvor man egentlig har masse man kan gjøre enten det er i sammenheng med skole, eller jobb – men hvor vi bare ender opp med å gjøre alt annet. Til vanlig pleier mine “annet”-aktiviteter være alt fra klesvask til rydd, vask og sortering av hele soverommet. Men i dag, for å unngå å skrive så mye på skoleoppgavene som henger over meg, bestemte jeg meg for å lage rundstykker. Jeg snublet nemlig over en oppskrift for noen dager siden, laget av Silje. Jeg spiser egentlig ikke så mye brød, ikke av noen spesiell grunn, det bare blir sånn – men synes det er veldig godt da. Så, jeg hev meg rundt og lagde disse, ble noen få forskjeller da jeg brukte det som fantes i skapet.

8 dl havregryn
1.5 dl linfrø
1.5 dl solsikkekjerner
1.5 dl sesamfrø
2 dl mandelmel
3 egg
2 ss fiberhusk + ca 5 dl vann
1 liten ts salt
2 ss bakepulver

  1. Mal havregryn til mel i foodprosessor
  2. Bland alt det tørre i en stor bolle.
  3. Rør ut fiberhusk i vann, la det svelle i 5 minutter (blir til en grøt).
  4. Bland egg og fiberhusk+vann oppi alt det tørre, rør godt.

Deigen skal bli ganske bløt, men en “mosse”-aktig konsistens. Tilsett mer vann om den blir for kompakt, deigen skal være seig. Ta ut passende mengder med deig ved hjelp av en spiseskje, å legg på et stekebrett, ca 3-4 ss per rundstykke, jeg brukte vel ca 2ss pr, men 2 ganske store.. Ikke legg rundstykkene for tett, da de hever endel under steketiden.

Stek rundstykkene på 225 grader, midt i ovnen, i ca 30-40 minutter.

Man bør vel vente til de har kjølt seg ned litt på rist før man går til angrep på dem, men jeg klarte ikke dy meg. Varme rundstykker med brunost er en favoritt.

rundstykkerRundstykkene er jo uten mel, sett bort i fra havregryna, og derfor ikke helt lik “brødkonsistens”, men man blir heller ikke så oppblåst! Jeg synes disse var kjekke, og sikkert veldig greie å ha i frysa.